Drakon patthelyzet

A napokban játszottunk a haverokkal egy pár táblás játékkal, többek között a nem rég bemutatott Drakonnal is. A játék folyamán aztán a következő felállás következett be, melynek hatására két karakter a játék végéig a kezdőhelyen ragadt.

A bonyodalmat lényegében az okozza, hogy a sárkány egy hárfán áll, amelynek hatására a kezdőmezőről bárki lépni próbál, annak kötelezően a hárfára kell lépnie. Ekkor azonban Drakon elkapja őt, és visszadobja a start mezőre. Az egyetlen lehetséges megoldás, ha a szökés termet rendeltetés szerűen (tehát nem házi szabállyal: lerakom valahova, és el kell érni, hanem azonnal rá is kerül a játékos) használjuk, abból azonban az összes (3 db) le volt már ekkor pakolva az asztalra, így egyik játékosnak sem volt rá esélye, hogy felhúzzon egyet. A másik két játékosnak meg természetesen esze ágában sem volt máshová pakolni Drakont.

Jómagam egy negyed órán át agyaltam rajta, hogyan lehetne megoldani a helyzetet, de nem igazán jutottam semmire. Akinek esetleg van ötlete, szívesen várom 😀

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Drakon patthelyzet bejegyzéshez

  1. Dexter szerint:

    Ha valamelyik karakter varázsló lett volna, meg tudott volna innen lépni? Vagy a képességét kiüti a hárfa?

  2. antiserver szerint:

    Jó ötlet, ehhez bele kellett néznem a szabálykönyvbe.
    Ott ellenben találtam egy olyan mondatot a varázshárfa leírásánál, hogy “A varázsló képessége nem használható fel ennek a hatásnak a kivédésére”.

    Szóval én ezt egy játékbugnak tudom be. Persze lehet mondani azt, hogy a többi játékos majd egymás ellen fordul és valamelyik elviszi onnan Drakont, dehát mire ez bekövetkezik eszméletlen sok körből kimaradnak a beragadt játékosok…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s