II. rész – DRAKON

Elérkeztünk blogom második részéhez, melyben mindenek előtt az előző két bejegyzésnél kapott néhány észrevételt szeretném megköszönni, illetve azt, hogy ennyien megnéztétek a bemutatkozó részt. A kritikákat igyekszem megfogadni, a pozitív véleményeknek pedig csak simán örülök 🙂

Rátérve a mai részre, egyik kedvenc táblás játékomat fogom bemutatni, a Drakon-t. A történet szintén nincs túlbonyolítva, akár csak a Lifeboat esetében: egy kalandozó csapat alászáll Drakon, a sárkány barlangjába, hogy ellopják annak kincseit. A sárkány azonban felébred, és elzárja a kijáratokat, majd tesz egy ajánlatot a kalandozóknak: a legerősebbet, azt, aki képes teljesíteni Drakon feladatait, szabadon engedi, a többieket viszont megeszi vacsorára. A játékosok, akik a sztori szerint nem rég még egymást segítve próbáltak minnél értékesebb zsákmányhoz jutni, most egymás ellen fordulva próbálják meg a saját érdekeik szerint alakítani az eseményeket. A játék folyamán Drakon barlangját a játékosok építik. Minden egyes karakternek választania kell, amikor sorra kerül: lép egyet, vagy pedig lerak egy új mezőt.

Majdnem minden mezőnek van valami hatása, amely akkor aktiválódik, amikor egy játékos rálép (ezeket lásd a mellékelt képen – a nagyításhoz katt rá). Ez természetesen lehet pozitív, vagy negatív hatás, de ez már mind benne van a videó elemzésben.

Az olyan “szakszavakért”, mint “dungeon”, vagy “paladin” előre is elnézést kérek, néha a WoWos szakzsargon akaratlanul is kitör belőlem 🙂

Végezetül szeretnék köszönetet mondani a bábúk festésében való segítségért húgomnak, Rékának, valamit volt páromnak, Áginak a profi munkáért. Mondanom sem kell, hogy színes bábukkal mindig egy lehelletnyivel élvezetesebb a játék. Továbbá köszönet barátaimnak, Pityunak, Csipának és Kocónak a harmadik videóban látható bemutatóért.

Drakon – 1/3

Drakon – 2/3

Drakon – 3/3

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) II. rész – DRAKON bejegyzéshez

  1. kelta szerint:

    nagyon, nagyon jó ez a videózás, köszi a család nevében is.

  2. Simulacrum szerint:

    Egyre javul a bemutató. Csak így tovább!
    Itt csak a dungeon – barlang szavak használatába tudok belekötni. 🙂 A Lifeboat esetében, ugye nehéz lett volna mindent magyarul mondani, de itt végig maradhatott volna a barlang kifejezés. Bár ez tényleg csak szőrszálhasogatás részemről. Teljesen érhető, jó bemutatóra sikerült.

    A Drakon amúgy nekem is kedvencem. A figurák kifestve bitang jól néznek ki. Nagyon szép munka.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s