I. rész – LIFEBOAT

Az első játék, amely bemutatásra kerül, a Lifeboat nevű kártyás játék, illetve annak kiegészítője, a Cannibalism. Elöljáróban el kell mondanom, hogy a Lifeboat Magyarországon – számomra érthetetlen módon – gyakorlatilag beszerezhetetlen, szerencsés esetben Vaterán vagy TeszVeszen el lehet csípni belőlük 1-1 példányt. A nálam található darab az Egyesült Államokból, azon belül is Washington államból származik. Mindez azonban nem feltétlenül negatív dolog, hiszen nem egy játék olcsóbban kijön légipostával együtt a tengeren túlról, mintha idehaza rendelném meg futárszolgálattal, ami sokszor az egyetlen lehetséges szállítási opció…

Mindezek után ejtsünk a játékról pár szót. A szori elég egyszerű. Egy hajótörést követően a pár túlélő (4-6, illetve a kiegészítőnek köszönhetően már 4-7, a játékosok számától függően) egy mentőcsónakba zsúfolódva próbál kievezni a partra. Lényegében ennyi. Körülöttük a vízben úszkálnak a hajóroncsból származó rakományok, amelyekből minden kör elején kihalásznak néhányat, és elosztják maguk között. Értelem szerűen az események miatt már mindenki frusztrált, ideges, és az egyes karakterek közti ellentétek hajtják végülis előre az egész játékot.

Igazából ezen felül minden lényeges információ megtalálható az alább lévő 3 részes videóelemzésben, amelyekhez ezúton is jó szórakozást kívánok, és várom az észrevételeket, kommenteket.

Lifeboat – 1/3

Lifeboat – 2/3

Lifeboat – 3/3

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) I. rész – LIFEBOAT bejegyzéshez

 1. Csibu szerint:

  Még nem néztem végig a videót, de nagyon felkeltetted vele a figyelmem, és ez jót jelent! 😉
  Szívesen kipróbálnám! 🙂

 2. Simulacrum szerint:

  Az evezés dolog valahogy kimaradt, mármint a magyarázata. Csak a navigációs kártyánál jött fel, mint olyan lehetőség, hogy akik eveztek, azok szomjasak lesznek.

  Igazán csinálhattak volna kétfajta jelzőt a sebesülés és az akciót már végző játékos jelölésére. Így nekem egy kicsit nehézkesnek tűnik, hogy egy adott karakter vajon mondjuk hármat sérült, vagy csak kettőt, de harcolt is az adott körben.

  Érdekes játéknak tűnik, jó sok konfliktushelyzettel.

  Gratulálok a bemutatóhoz, élvezet volt nézni!

  u.i.: a mentő “karika” az mentőöv. 🙂

  • antiserver szerint:

   Köszönöm az észrevételeket, jómagam is csak később láttam, hogy az evezés konkrét bemutatása lemaradt. Tanulság: nézd végig teljesen a videót, mielőtt feltölötöd 🙂

   Az általad említett problémát mi úgy oldottuk meg a haverokkal, hogy az evezésből/verekedésből származó fáradtságot a Place Holder lapokon jeleztük, míg a sebesüléseket magukon a karakter kártyákon, így nem kevertük össze a két dolgot. De valóban készülhetett volna hozzá két külön jelző, úgy jóval egyszerűbb lenne.

   ui.: van az úgy, hogy néha nem jut eszembe egy-két szó 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s